În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihănit, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună şi descoperă că şi duşmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni.

A trecut ceva timp decand nu am mai vazut o animatie atat de buna.
Zootpia este o animatie reusita, presarata cu momente comice adorate de cei mari si cei mici, Zootropolis este o poveste metaforica a unei metropole in care oricine poate reusi sa devina ceea ce-si doreste.
Cred totusi ca este un pic cam „greut” pentru copii, mai ales pentru cei mici. Multe teme abordate (curajul, determinarea, perseverenta, tradarea, siretenia … si lista ar putea continua), multe aspecte ale vietii cotidiene transpuse cu finete si acuratete (legate de politie, functionari publici, chirii, banci, transport…). Si nu in ultimul rand, teme actuale preferate de psihologi: bullying-ul, complexul de inferioritate, frica.
Poate prea condensat pentru multitudinea de idei, bune, de altfel si poate putin cam lung pentru cei mici (care vor fi incantati de animalute si se vor bucura de scenele comice, dar rabdarea si puterea lor de concentrare – vorbesc de cei sub 7 ani – vor fi puse la incercare si la un moment dat se vor plictisi).
Concluzia: Zootropolis este un film bun, de referinta, studiat in cel mai mic detaliu (artistic si psihologic), pe care, personal, il recomandam copiilor mai mari si adultilor.
Nota acordata de noi este

8

(50)

Zootopia 2016 Film

| Animaţie | 0 Comments
About The Author
-