Sarcina 40 de saptamani.

Magia evolutiei vietii in timpul celor 40 de saptamani de sarcina?

Intotdeauna m-a fascinat modul in care apare viata, cat de simplu incepe viata si cat de complexa devine pe masura ce curge timpul. Totul incepe prin intalnirea dintre un spermatozoid si un ovul care aleg sa se uneasca, de fapt sunt mai multi spermatoizi, doar cateva miliarde, ce s-au inscris intr-o cursa din care exista un singur castigator, locul 2 si 3 pierde la fel ca si cel ce ajunge ultimul. Dar nici daca este primul nu reprezinta o garantie, ovulul poate spune ca prefera pe altul cu alte gene, iar acel spermatozoid ramane un ratat.

Si uite asa incepe povestea sarcinii, din unirea spermatozoidului si ovulului apare oul si zigotul si ori femeile cred ca a fost doar o simpla dereglare de ciclu sau o menstruatie mai abundenta.

Daca stai si urmaresti articolele care prezinta detaliat cronologia sarcinii precum astea  www.mamicamea.ro/sarcina-pe-saptamani poti vedea cum in fiecare saptamana de sarcina un organ se vede mai bine, cum se dezvolta sistemul circulator, cand incepe sa bata inima pentru prima data, cand incepe sa respire lichid amniotic, cand incepe sa miste mainile si picioarele pentru prima data, cand mama il simte cum misca pentru prima oara (mai tarziu decat el incepe sa miste cu adevarat, il simte in burtica abia cand nu mai are suficient spatiu), cum zambeste bebelusul si se cum se joaca.

Uite aici un film in care este prezentat miracolul sarcinii si nasterii in doar cateva minute, este vorba de filmul Odiseea vietii.

apoi se dezvolta fetusul si peste 40 de saptamani se va naste un copil iubit de parintii sai.

Dar perioada sarcinii este plina de riscuri si pericole, putine femei isi dau seama ca au ramas insarcinate de mai multe ori decat cred, sunt multe sarcini ce se pierd in prima luna de sarcina, pentru ca exista un mecanism intern care verifica daca sarcina este viabila, daca nu sunt cumva ceva  defecte genetice, etc. Daca ceva nu este ok, apare avortul spontan si de multe

Prima data cand am vazut acest film in care se poate vedea intregul mister al aparitiei vietii am lacrimat, sa nu spun ca am plans.

Iti imaginezi ce simte o femeie care poarta in pantecul sau timp de 9 luni o viata noua si care trecand prin dureri de multe ori destul de greu de suportat ajunge sa il tina pentru prima oara in brate.

Ai constientizat ca acum multi ani in urma si tu ai inceput aceasta calatorie? Chiar daca nu-ti aduci aminte mai nimic din ea?

(77)

Sarcina 40 de saptamani.

| Blog | 0 Comments
About The Author
-