RCA Preturi exorbitante Protest

RCA Preturi exorbitante Guvernul României intenţionează să modifice legea RCA printr-o Ordonanţă de Urgenţă, păstrând în conţinut şi propunerile făcute de patronate. Dacă se vor obține toate avizele necesare, Executivul va aproba actul normativ pregătit de ASF. Important de menționat este că prețurile la polițele obligatorii nu vor scădea, ci doar se reglementează anumite termene de plată și neclarități.

SCHIMBĂRI PRECONIZATE:

– Polița de asigurare va fi calculată după istoricul de accidente pe care mașina le/a avut în ultimii 5 ani.

– Se poate calcula o asigurare pe o perioadă de la o lună la 12 luni.

– RCA-ul se va putea plăti în rate.

– Despăgubirile se vor deconta în 40 de zile în loc de 10 ca si în prezent. Și la persoane fizice în limita la 1 milion de euro.

– Se poate face asigurare și pe mai puțin de o lună dacă ești exportator.

Asociaţiile transportatorilor locali au solicitat guvernului să intervină asupra preţurilor pentru asigurările auto obligatorii (RCA) în sensul îngheţării acestora la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie a acestui an. Astfel, potrivit calculelor ASF, prima medie pe segmentul transportatorilor se situa în luna iunie a acestui an la 3.064 de lei (700 euro), în scădere cu 4% faţă de luna mai a acestui an, dar încă cu 53% mai mare faţă de luna iunie din 2015. Transportatorii spun însă că în practică s-au lovit de preţuri mult mai mari decât mediile calculate de ASF.

protest RCA

protest RCA

(49)

RCA Preturi exorbitante Protest

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-