Cutremur in Italia 6,3 grade

 Cutremur in Italia 6,3 grade .Un cutremul de 6,2 grade pe Richter a avut loc, miercuri dimineața, în Italia, la ora 03.36 ora locală (04.36 ora României), potrivit agențiilor de presă din România. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cel mai puternic fiind de 5,5.

În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Republica. Autoritățile au anunțat că s-au dărâmat clădiri în trei provincii, însă situația cea mai gravă este în Amatrice, unde multe persoane au fost prinse sub dărâmături.

„Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul localității Amatrice, Sergio Pirozzi.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor. Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L’Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul unui cetățean român în urma cutremurului care a afectat miercuri dimineața regiunea centrală a Italiei.

Potrivit MAE, până în prezent, două persoane de cetățenie română au fost identificate printre răniți și se află internate pentru îngrijiri medicale.

De asemenea, nouă cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

MAE anunță că misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistență consulară necesară în cazul românului mort în urmacutremurului.

Mai mulți români au solicitat asistență consulară, după cutremurul din Itlaia, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

„Precizăm că Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens”, informează MAE, într-un comunicat de presă.

Totodată, apelurile către Ambasada României în Italia şi către Consulatul de la Bologna sunt redirecţionate la Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate în regim de permanenţă.

În plus, o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în Italia, în cazul în care situaţia o va impune.

(36)

Cutremur in Italia 6,3 grade

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-