Atentat in Franta cel putin 84 de morti si 100 de raniti.

Franta a fost inecata in sange de ziua ei. Cel putin 80 de oameni au murit, iar peste o suta au fost raniti in urma unui atac nemilos care a avut loc azi noapte la Nisa. Printre victime se numara si cetateni straini. Un camion a spulberat sute de persoane aflate intr-o zona de pe tarmul Mediteranei, unde asistau la un foc de artificii cu ocazia Zilei Nationale a tarii. In doar cateva clipe, sarbatoarea s-a transformat intr-un cosmar, in care cadavrele zaceau pe caldaram, iar supravietuitorii alergau orbeste in speranta ca vor scapa nevatamati. Martorii au surprins scene apocaliptice.

Peste 500 de politisti au fost mobilizati pe strazile din Nisa pentru a securiza orasul, dar si pentru a ancheta atentatului.
Bilantul atacului de joi noapte, de la Nisa a crescut la 84 de morti, anunta BFMTV. Peste 100 de oameni au fost raniti in atacul cu un camion ce a vizat multimea stransa pentru a vedea artificiile de Ziua Nationala a Frantei. 18 dintre ei sunt in stare critica.
Francois Hollande a precizat “Toata Franta este sub amenintarea terorismului islamist. Trebuie sa dam dovada de o vigilenta absoluta si de o hotarare fara ezitare”, a afirmat seful statului francez, prezentand o serie de masuri pe care le va lua in acest sens.
El a afirmat ca va mentine operatiunea “Sentinelle” la un nivel sporit, ce va permite mobilizarea a 10.000 de militari suplimentari, in caz de nevoie. In plus, Hollande va recurge la asa-numita rezerva operationala, adica la toti cei inrolati in fortele militare si de ordine ale tarii, pentru a ajuta efectivele politiei si jandarmeriei, in special in ceea ce priveste controlul frontierelor.

Atentat franta

Atentat franta

(50)

Atentat in Franta cel putin 84 de morti si 100 de raniti.

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-