Ajutor social

Ajutoare UE

Ajutoare UE

Ajutorul social se va acorda numai persoanelor inapte de munca.Celor apti de munca din punct de vedere medical dor daca presteaza munca in folosul comunitati.
Consiliul Local al Sectorului 5 din Bucureşti a decis să nu mai acorde ajutoare sociale persoanelor apte de muncă.
Ei ar trebui sa presteze muncă în folosul comunităţii.

„Primul lucru foarte important e că nu mai acordăm niciun ajutoare sociale persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în mod legal pe raza Sectorului 5. Şi al doilea lucru foarte important este că toate persoanele capabile de muncă şi care primesc ajutor social, să presteze muncă în folosul comunităţii, dacă nu sunt angajate.
Pentru că mi se pare normal dacă omul care plăteşte taxe şi impozite te ajută să trăieşti. Este normal ca tu, membru al comunităţii, să te integrezi, să oferi, la rândul tău, ceva comunităţii. Nu e nicio ruşine să munceşti, să mături în faţa unei şcoli sau să tai gardul viu, sau să ajuţi copilul să se joace în nişte condiţii mai decente”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5, la finalul şedinţei de consiliu.

Acesta a mai spus consilierilor locali că doreşte astfel să ajute persoanele fără posibilităţi să se reintegreze social şi să îşi recapete stima de sine.
E adevărat, printre cei care sunt ajutați cu alimente de cantinele sociale din oraș.
Sunt și cei care au reală nevoie de această măsură de ajutorare. Problema este că, există (cu toții am văzut asta măcar o dată) asistați social care nu numai că au destui bani cât să-și cumpere alimentele necesare.Uni vin și cu taxiul sau cu mașinile luxoase din dotare să ridice alimentele de la cantină. Lipsa de bun simț este mai mult decât vădită, astfel că un consilier local nu s-a  putut abține să nu se scandalizeze.

Ajutor social

Ajutor social

(66)

Ajutor social

| Stiri | 0 Comments
About The Author
-